تاثیر اضطراب در عملکرد روزانه

ساخت وبلاگ

 

تاثیر اضطراب در رندگی فرد قابل ملاحظه بوده و ممکن است بر همه جنبه های عملکردی مانند کار ، زندگی اجتماعی، مراقبت از خود، نقش پدری و مادری و اوقات فراغت تاثیر بگذارد. اجرای همه این نقش ها ممکن است به خاطر وجود علایم اضطراب به میزان زیادی دچار مشکل شود. وضعیت شغلی ممکن است به خاطر آسیب های شناختی آسیب ببیند، توجه و تمرکز، حل مشکل و حافظه همگی توسط دوره های اضطراب حاد آسیب می بینند. زیرا توجه اولیه فرد به صورت ابتدایی بر مبارزه با نشانه های ناراحتی متمرکز می شود نه به کاری که انجام       می دهد. تاخیر در شروع، ناتوانی در تکمیل کار و حواسپرتی مشکلات رفتاری هستند که در فرد مبتلا به اضطراب مزمن شکل می گیرند. برای مثال فرد مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری ساعات زیادی را صرف انجام شستن دست و لباس ها، به صورت تشریفاتی می کند، بنابراین قادر نخواهد بود که برنامه کاری خود را انجام دهد.  ارتباطات اجتماعی، هنگامی که فرد فعالیتهایش را محدود می کند، ممکن است کاهش یابند. بنابراین کمتر با دیگران تعامل برقرار می کنند . همچنین این احتمال وجود دارد که دیگران به خاطر انعطاف ناپذیری و کناره گیری فرد مضطرب نسبت به وی بی اعتنا شوند. بسیاری از افراد زمانی که والدینشان در کارهای آنها دخالت می کنند، دچار اضطراب می شوند و پیرو آن، سطح عملکرد درآنها کاهش می یابد. برای مثال فردی که آگروفوبیا دارد، از وابستگی همسرش ناراحت می شود، زیرا او حتی برای انجام کوچکترین کارها نمی تواند بدون حضور وی خانه را ترک کند. کاهش عملکرد ممکن است بر انجام کارهای خانه، بهداشت شخصی و نقش مادری وی تاثیر بگذارد. خانمی که در اینجا توصیف شد، زمانی که همسرش در منزل نبود، از دوستانش کمک می خواست تا فرزندانش را به مدرسه ببرند و یا اینکه او را به نزد پزشک ببرند.

افسردگی به طور شایعی پیامد نشانه های اضطراب حاد است. افراد اغلب با فرم های گوناگون اضطراب مقاوم یا به علتی ناراحتی شدید، احساس افسردگی می کنند. به همین دلیل، پیشامد خودکشی در آنها افراد بالا می رود. از دیدگاه پزشکی، مراجع مستعد ابتلا به بیماریهای جسمی می شود ، مانند اختلالات قلبی و گوارشی مانند زخم معده و روده.  تصویر 2-8 تاثیر اختلالات اضطرابی بر عملکرد روزانه را نشان می دهد.

 

 

 

تصویر 2-8 : تاثیر اختلالات اضطرابی بر عملکرد روزانه

کار : بخاطر مشکلاتی در تمرکز و مدیریت زمان عادات کاری دچار مشکل می شود.

ارتباطات اجتماعی : به دلیل محدودیت فعالیت و کناره گیری کم می شود.

ارتباطات زناشویی : کم شدن فعالیتهای مشترک و وابستگی به همسر.

فعالیتهای روزمره زندگی : خانه داری، نقش پدر و مادری نادرست ناشی از ناتوانی در تمرکز، افسردگی و

نشانه های جسمی است.

فعالیتهای اوقات فراغت : فعالیتهای لذت بخش ممکن است فراموش شوند که به خاطر ناتوانی در حفظ توجه است

افسردگی : احساس اعتماد به نفس پایین و نا امیدی که ممکن است منجر به کم شدن مشغولیت وی در فعالیتهای معمول شود.

وضعیت پزشکی : در معرض ابتلا به اختلالاتی مانند کولیت، اشکال دفع ادرار، بیماری قلبی، سکته مغزی و اختلالات تنفسی است. ابتلا به این اختلالات با کاهش در توانایی کار کردن، مراقبت از خود، درگیر شدن در فعالیتهای لذت بخش به تنهایی یا با خانواده و دوستان همراه است.

سندرم آنجلمن...
ما را در سایت سندرم آنجلمن دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : talashrehab بازدید : 94 تاريخ : چهارشنبه 11 فروردين 1400 ساعت: 17:31